Elküldve: Kedd. Júl. 03, 2007 8:31 am Hozzászólás témája: Az új 3 ajtós 1-es BMW kupé startra kész
Vajon sikerül-e a BMW-nek az új 1-es kupéval olyan legendás autót a piacra dobni, mint anno a BMW 02-esek voltak? Ezt most, még lehetetlen megjósolni, de annyi már biztos, hogy az 1-es család tagjai mára beilleszkedtek a BMW modell kínálatába.
Az 1-es kupé nem csak megjelenésében tartogat újdonságot a sorozat kedvelői számára. A 2+2 üléses kétajtós, két dízel valamint egy benzines motorral rendelhető.
Motorválaszték
A benzines modell igazi élsportoló a kompakt osztályban. A 135i jelzéssel piacra kerülő 3 literes dupla turbófeltöltős hathengeres motorral szerelt modell, már széria állapotban "M" csomaggal kerül a piacra, ami sportosabb megjelenést, alacsonyabb futóművet jelent. Menetteljesítménye tekintélyt parancsoló és nem csak a kompaktosztályban! A 306 lóerős (max. nyomaték: 400 Nm) 3 literes hathengeres motor 5,3 másodperc alatt gyorsítja 100-as tempóra az autót, végsebessége 250 km/h elektronikusan leszabályozva.
A 123d jelzésű modellben debütál a BMW új, négy hengeres dízelmotorja, ami világújdonságnak számít, ez a BMW első Common-Rail direktbefecskendezős motorja amit változó geometriás dupla turbófeltöltővel láttak el. A 204 lóerős erőforrással a kis BMW 7 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, miközben 100 kilométerenként beéri 5,2 liter gázolajjal is. A 123d végsebessége 238 km/h, amit a motor 4400-as fordulaton ér el.
Ugyancsak dízel erőforrás hajtja a 120d jelzéssel piacra kerülő modellt. A négy hengeres motor teljesítménye 177 lóerő, átlagfogyasztása 100 kilométeren mindössze 4,8 liter. A 120d végsebessége 228 km/h, a 100-as tempót pedig 7,6 másodperc alatt éri el.
Erőátvitel, sebességváltó
A 135i és 123d modellek kézi váltóval rendelhetők csak, viszont a 120d, 6 sebességes automata váltóval is piacra kerül.
A kupé hátsó tengelye teljesen új fejlesztésű, szemben a többi 1-es modellel, akár 10%-al nagyobb erő átvitelére is képes. A 135i és a 123d modellek érdekessége, hogy elektronikusan vezérelt sperr differenciálművel vannak felszerelve, ami még jobb vezethetőséget jelent.
Helykínálat, komfort
A 2+2 üléses kupé első ülései magasságban is állíthatók, valamint a modell széria tartozéka a két első elektromos ablakemelő is. Az autó hátsó ülései 60-40 arányban előre dönthetők, amivel az alapban 370 literes csomagtér helykínálata tovább növelhető. A csomagtérben található 12V-os csatlakozó hűtőtáska, vagy más elektromos berendezés
működtetését teszi lehetővé.
A BMW az 1-es kupét is felszerelte az iDrive rendszerrel ami azonban nem széria tartozék. A gyári navigációval szerelt modellek tartozéka a felnyíló TFT kijelző, az audiórendszerhez iPod, valamint USB csatlakozón keresztül MP3 lejátszó is csatlakoztatható.
Környezetkímélő megoldások
A kézi váltós modellek egyik újdonsága az automatikus Start/Stop funkció, ami városi használatban automatikusan leállítja, illetve újra indítja a motort. Ez a funkció leginkább piros lámpánál való várakozáskor fejti ki jótékony hatását, hisz a károsanyag kibocsátás a motor leállításával nullára csökken. A rendszer működése egyszerű: ahogy a soför üresbe kapcsolja a sebességváltót és leveszi a lábát a kuplungpedálról, az elektronika leállítja a motort, a kuplung újbóli lenyomásakor a rendszer újra indítja a motort.
Az 1-es kupé menet közben is figyel a környezetkímélőbb működésre, méghozzá a sebességváltást figyelő rendszerrel. Az elektronika a műszerfalon kivillanó nyíllal figyelmezteti a sofört a sebességi fokozatok megfelelő pillanatban történő fel, illetve le kapcsolására. Így mindig az adott vezetési szituációnak megfelelő leg ideálisabb sebességi fokozatban használható az autó, mellyel nem csak üzemanyagot lehet megspórólni, de csökkenthető a károsanyag kibocsátás mennyisége is.
Megjelenés
Az 120d kupék szériában 16 collos alu kerekekkel kerülnek le a futószalagról, míg a 123d modellek szériatartozékai a 17 collos alufelnik. A 135i modell alaptartozékai a 18 collos alufelni garnitúra, valamint az elöl 6, hátul pedig 2 dugattyús féknyergek. Ugyancsak a 135i modell szériatartozéka a már említett "M" csomag, ami módosított első- és hátsó lökhárítót valamint küszöböket, csomagtérfedél spojlert tartalmaz, valamint sportosra hangolt utastere különbözteti meg széria társaitól. A csomag nem csak a 135i típusokhoz rendelhető. Felárért mind a 120d és 123d modellek felvértezhetők a BMW gyári tuningcége, az "M" GmbH tervezői által megalkotott kiegészítőkkel.
Biztonság
Az 1-es kupék széria tartozéka az ABS, az ASC, és a DSC, valamint a fékstabilizátor, ami kanyarokban segíti a hatékony fékezést. A BMW tájékoztatója szerint, az 1-es kupé messze túlmenően teljesíti az autópiacon jelenleg érvényben lévő összes biztonsági előírást.
Új piac
Az 1-es kupé megjelenése a BMW-nek azért is fontos, mert ezzel a modellel, pontosabban a 135i kupéval kíván betörni az amerikai piacra. A tengerentúlon ezidáig a BMW egyetlen kompakt autója sem volt rendelhető, így érthető, hogy a Bajorok elvárásai nagyok a 135i-vel szemben.
(c) BIMMERTeam Sopron - tartalom utánközlése részben vagy egészében kizárólag a BIMMERTeam Sopron írásos engedélyével történhet.
A hozzászólás legutóbb laca által Szer. Júl. 04, 2007 8:09 am-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
..ezen a képen szerintem nagyon jól mutat..... ...gyanítom hogy elég durva tuningdarabok fognak készülni belöllük,főleg a nagymocival....legalábbis reméljük)) _________________ Powered by BMW!
Elküldve: Szer. Júl. 04, 2007 8:11 am Hozzászólás témája:
betettem az uj 1-es rol egy kis videot, egesz jol nez ki menet kozben mondjuk nem ertem, miert pirosban mutatja be a BMW mostanaban az uj modelljeit. Ennek az autonak egy feher, acelszurke, fekete szin jobban allna, mint ahogy egy fekete hatteru elso lampa is egy kicsit agresszivva tenne. Ezt az ezust foncsort ki kene dobni belole
az elso kepen jokora fektarcsak vannak rajta alig fernek el a felnik alatt
Ha a nőknek 3,5-es motorral csinálnak autót akkor mi mit vegyünk?
Nekem is az a véleményem hogy egy pici fúrás-faragással kemény kis gépet lehet belőle csinálni
Nekem is az a véleményem hogy egy pici fúrás-faragással kemény kis gépet lehet belőle csinálni
Nekem csak a bódéval van bajom,főleg ha oldalról nézem... a "B" oszloptól hátrafelé nekem valahogy nem jön be arányaiban. _________________ 3 betűt mondok: BMW !!!
Nekem csak a bódéval van bajom,főleg ha oldalról nézem... a "B" oszloptól hátrafelé nekem valahogy nem jön be arányaiban.
...rövid a segge.....olyanra kellett volna kicsit,mint az e36 coupe...vagy szerintem ....vagy valami...vagy nem _________________ Powered by BMW!
Elküldve: Vas. Júl. 08, 2007 6:13 am Hozzászólás témája:
bandita írta:
kisg325 írta:
Tyetyi írta:
kisg325 írta:
Arni330d írta:
Nöi autó.
Nekem csak a bódéval van bajom,főleg ha oldalról nézem... a "B" oszloptól hátrafelé nekem valahogy nem jön be arányaiban.
...rövid a segge.....olyanra kellett volna kicsit,mint az e36 coupe...vagy szerintem ....vagy valami...vagy nem
Ja-ja valahogy úgy! _________________ 3 betűt mondok: BMW !!!
...rövid a segge.....olyanra kellett volna kicsit,mint az e36 coupe...vagy szerintem ....vagy valami...vagy nem
Ja-ja valahogy úgy!
Lehet hogy az volt a cél hogy valami olyan legyen a végeredmény ami még nem volt?
Ja-ja valahogy úgy!
Lehet hogy az volt a cél hogy valami olyan legyen a végeredmény ami még nem volt?
Tudja a fene...,ez kb félúton van a Compact felé. _________________ 3 betűt mondok: BMW !!!
Időzóna: (GMT +1 óra) Ugrás a köv. oldalra: 1, 2Következő
1 / 2 oldal
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.